En aquesta sessió hem parlat de les persones que fan de content curator, és a dir persones que filtren informació. El concepte prové del món del màrqueting i l'educació e-learning.
No hi ha una única definició d'aquest concepte, per tant les definicions que he trobat més encertades han sigut aquestes;
'' algú que busca, agrupa i comparteix de forma contínua el més rellevant en el seu àmbit d'especialització i que posteriorment es difondrà a través dels diferents canals''.
''El content curator és algú que no crea més contingut, però que dóna sentit als continguts que uns altres creen''.
''El content curator és algú que està en continua cerca, agrupant i organitzant constantment la millor i la més rellevant informació''.
Llavors, què és el content curator?
El Content curator o dit d'una altra forma, el curador de continguts, és aquell professional de la informació 2.0 que genera, filtra i distribueix els continguts digitals sobre els quals resulta ser expert. Prèviament aquesta persona s'haurà format entorn de la documentació, la web 2.0, les xarxes socials i altres eines que li permetran desenvolupar el seu treball de manera eficaç.
En un moment en el qual la xarxa està plegada de blogs, fòrums i altres suports digitals, la figura del content curator juga un paper molt important ja que farà de filtre i seleccionarà el contingut rellevant sobre totes elles. A més aquest també podrà aportar la seva opinió personal.
En resum, una de les tasques més importants que efectua és cercar informació precisa i rellevant.
Per ser un bon content curator s’han de seguir 10 passos:
1. Escollir el tema a filtrar: Tenir clar el tema el qual giraran totes les teves publicacions, és la decisió més important a tenir en compte.
2. Escollir les paraules clau relacionades amb el tema.
3. Escollir les fonts d’informació.
4. Configurar un sistema d’alertes que et permeti seguir l’actualitat.
5. Determinar el criteri per elegir alguna cosa. Determinar el criteri a seguir per seleccionar una noticia o altre és el que marcarà la línia editorial de l’empresa.
6. Determinar com ho veurà l’usuari: és la forma amb la qual vols presentar la noticia als teus seguidors.
7. Determinar com serà l’eina: tots els mitjans socials poden utilitzar-se com eina per filtra informació.
8. Elegir l’eina de publicació.
9. Combinar amb contingut original.
10. Promocionar el contingut filtrat: Després de publicar-lo s’ha de donar a conèixer perquè l’audiència el conegui .
Després de saber que significa fer de content curator ens vam crear un compte de Scoop.it que és un programa que permet la curació de continguts
Què és

Es tracta d'un sistema que ens permet compartir contingut que trobem o ens sembli útil a la xarxa creant una espècie de blog personal compost per material i recursos que vulguem consultar a posteriori.
L'aplicació t'ofereix un bookmarklet que pots prémer en el teu navegador quan, per exemple, estiguis llegint una web interessant, d'aquesta manera, et quedarà afegida al teu propi canal, amb el seu títol, un resum i una imatge representativa de la mateixa. Amés a més s'uneix amb Twitter i Facebook, et permet compartir una adreça RSS i es pot integrar en el teu blog i així permetre que uns altres et segueixin.
Per acabar l'explicació m'agradaria fer una petita reflexió;
Com tots sabem Internet està farcit d’informació i per tant, s'ha de saber seleccionar bé la informació, ja que tot el que hi ha no és cert. Per tant la tasca que fan algunes persones de selecciona, agrupa i compartir continguts sobre un determinat tema és molt útil. Penso que l'eina scoop.it és ideal per les persones que no els agradi o no tinguin temps d'escriure i vulguin compartir amb el món coneixements.
Aquesta fotografia mostra clarament el que fa un content curator.

http://enmarchaconlastic.educarex.es/2012/02/13/scoop-it/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada