divendres, 20 de desembre del 2013

Explorant la comunicació oral a través de la identitat i territor i del bon comunicador


La comunicació és l'intercanvi d'informació entre subjectes o objectes. La informació es transmet a través de diferents canals de comunicació, hi han canals presencials i no presencials.

El canal presencial és aquell en el que la comunicació és directe, en canvi, el canal no presencial és aquell en que per transmetre la informació s'utilitzen les noves tecnologies com per exemple; power point, pearltrees, prezi,etc.

Per tal d'utilitzar els dos canals hem unit les assignatures de COED i GITIC, com a treball modular i hem realitzat dos treballs diferents.


El primer s'anomena identitat i territori, podíem escollir qualsevol territori i la identitat relacionada, i la durada màxima de l'exposició havia de ser de deu minuts. El treball el vaig fer amb la meva companya, Laura Alemany, i vam escollir explorar el territori de les emocions, centrant-l'ho amb la importància que tenen en el desenvolupament dels infants dins l'escola. Ens hem decidit fer aquest treball no només per treballar les emocions sinó ajudar a millorar l'educació emocional a les escoles.
Per fer l'exposició vam realitzar una presentació amb PREZI perquè així fos més dinàmica.
La nostra presentació va ser aquesta:




Per altra banda, vam realitzar una publicació digital, anomenada: el bon comunicador, l'objectiu d'aquest treball era la recerca i seguiment d’un personatge que consideréssim un bon comunicador, i justificar la nostra decisió, mitjançant les eines TIC i una exposició oral. Vam utilitzar el pearltrees com a suport de l'exposició.

Nosaltres vam fer un seguiment al periodista, humorista i guionista Jordi Èvole, ja que considerem que és un bon comunicador per diferents motius, però el motiu principal, pel qual l’hem escollit com a bon comunicador, és per la gran capacitat i habilitat que té de tractar diferents temes normalment polítics des d’un punt de vista crític i alhora amb un to humorístic.
Després de la recerca i investigació que vam fer sobre ell, vam poder afirmar que Jordi évole és un bon comunicador perquè compleix moltes de les premisses que ens explica el llibre de com parlar bé en públic que ha de tenir un bon orador; Una de les més necessàries com per ex; Sap actuar i improvisar amb naturalitat.


 Jordi Évole 
Jordi Évole in Berta (bertadc1)

Organize your interests with the Pearltrees' app for Android

Una de les seves frases més cèlebres  que el caracteritzen és la que podeu veure a continuació.

                                    

Per acabar, aquest dos treballs ens han permès relacionar les dues assignatures del mòdul i veure que parlant pedagògicament, la comunicació a tots els nivells; oral, escrita i digital és molt important.


3 comentaris:

  1. Totalment d'acord Berta! Penso que l'educació emocional és super important!està demostrat que els beneficis socials i personals d’aquest tipus d’intel·ligència, són molt grans i que pot ajudar a preveure el futur éxit en la vida d’una persona (es creu que l’èxit en el treball depèn d’un 80% d’intel·ligència emocional i d’un 20% d’intel·ligència intelectual) així com un benestar psicològic general.

    ResponElimina
  2. M'encanta que comparteixis la mateixa opinió. Tal com dius la intel·ligència emocional és a clau per la convivència, cohesió i pel benestar d'un mateix.

    ResponElimina
  3. Molt ben estructurada la forma de plantejar-ho Berta! Primer parlar del vostre treball d'identitat i territori de les emocions, defensant la meva postura a favor de l'educació emocional, ja que crec que ens millora les nostres relacions i ens defineixen com a persones. Pel que respecta el Pearltrees, com ja vam defensar a la exposició, Jordi Évole és un bon comunicador.

    ResponElimina